Hur man är originell i nätdejting: mina tips

Hej, alla! Idag vill jag dela med mig av mina tankar om hur man är originell i nätdejting. När jag började lära känna människor på internet märkte jag att många profiler såg likadana ut, vilket gjorde kommunikationen tråkig. Men med tiden hittade jag några sätt som hjälper mig att sticka ut och dra till mig uppmärksamhet. Låt oss ta reda på hur man gör detta.

  • Common Questions: Hi, how are you? | What do you do? | Do you come here often?
  • Original Questions: If you could choose any era to live in… | I recently tried surfing… | What’s your favorite dish to cook and why?

Vad man bör undvika

Det första jag lärde mig var att undvika klichéer och stereotyper. Här är några saker jag försöker undvika:

Klichéfraser: Hur många gånger har du hört “Hej, hur mår du?” eller “Kommer du hit ofta?” Det är tråkigt och banalt.

Överdriven användning av emojis: Ja, emojis kan ge färg åt ett meddelande, men om de används för mycket kan det verka oseriöst.

Generiska komplimanger: “Du är vacker” eller “Du har fina ögon” – det är trevligt, men väldigt banalt. Dessa komplimanger säger inget om dig som person.

Exempel på stereotyper i nätdejting

Stereotyper upprepas ofta i profiler och gör dem alla likadana. Här är några exempel:

Bilder endast från gymmet: Självklart är det viktigt att ta hand om sin hälsa, men om du bara har gymbilder kan det verka som att du inte har några andra intressen.

Generiska fraser om resor: “Jag älskar att resa” – det är för generiskt. Det är mycket mer intressant att veta om specifika platser och historier.

Klichéer om att söka en partner: Fraser som “Jag letar efter min andra hälft” låter banala och är mycket vanliga.

Hur man är originell i meddelanden

Ett av de bästa sätten att sticka ut är att vara originell i sina meddelanden. Här är vad jag gör:

Använder ovanliga frågor: Till exempel kan jag fråga: “Om du kunde välja vilken historisk era som helst att leva i, vilken skulle du välja och varför?” Det får personen att tänka och avslöjar intressanta sidor av deras personlighet.

Delar intressanta historier: Jag älskar att berätta om ovanliga händelser i mitt liv. Det väcker alltid intresse och engagerar samtalspartnern i dialogen. Till exempel, nyligen provade jag surfing, och det var en av de mest spännande upplevelserna i mitt liv. Jag frågar samtalspartnern: “Har du haft sådana extrema äventyr?”

Visar genuint intresse: Jag försöker alltid visa att jag verkligen är intresserad av att veta mer om personen. Till exempel, om någon nämnde att de gillar att laga mat, kan jag fråga: “Vilken är din favoriträtt att laga och varför?”

Humorens och kreativitetens roll

Hur originalitet hjälper dig att sticka ut

Originalitet är vad som gör dig speciell och minnesvärd. Så här hjälper den dig att sticka ut:

Uttryck av individualitet: Jag försöker alltid prata om mina unika intressen och hobbies som skiljer mig från andra. Till exempel: “Jag har hållit på med fäktning i 5 år. Det är inte en vanlig hobby, men jag älskar det!”

Visa din personlighet: Att vara dig själv och inte försöka kopiera andra är mitt motto. Ärlighet och uppriktighet drar alltid till sig uppmärksamhet. Till exempel: “Ibland spenderar jag kvällarna med att måla akvarell och lyssna på jazz. Det hjälper mig att slappna av och hitta inspiration.”

Originalfoton: Jag försöker använda foton som visar min personlighet och intressen, och inte bara standardselfies. Till exempel: foton från resor, när jag utövar min favorithobby eller deltar i intressanta evenemang.

Jag hoppas att mina tips hjälper dig att vara mer originell i nätdejting och att dra till dig uppmärksamheten från de personer du vill lära känna. Dela dina historier, var dig själv och njut av kommunikationsprocessen. Lycka till!

Rulla till toppen